DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” NATO, 2027-2031 dönemi için Ortak Finansman Kaynak Planı'nı onayladı Trafikte haftalık bilanço: 49 kaza, 18 yaralı, 2 milyon 375 bin TL'lik maddi hasar Bengihan: “Mahkemelerin verdiği cezaları tüzüklerle hafifletmek yargıya müdahaledir” Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı KKTC Aksakalı Öksüzoğlu Kayseri’de Kıbrıs gazileri ve öğrencilerle buluştu Maviş: "Kıbrıs’ın geleceği geçmişin milliyetçi hedeflerini farklı biçimlerde yeniden üretmekle kurulamaz" Göçmenköy Avcılık Atıcılık Birliği’nden LTB’ye ziyaret AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” Lefkoşa-Girne ana yolunda araç, Boğaziçi'nde arazi yangını Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem TC MSB: “Eurofighter eğitimi için ağustosta Birleşik Krallık'a uçucu personel gönderilecek” TCMB: "Enflasyonun ana eğilimi, haziranda sınırlı miktar geriledi" LTB sanat eseri yarışması düzenliyor DAÜ VYK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atamalar... DAÜ COMPSAC'a üç çalışma sundu İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı TCMB, politika faizini sabit tuttu Bahçeli'den Özel’in yeni partisine ilişkin açıklama: “Vekil sayısı oranında hazine yardımı etik olanıdır” Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” NATO, 2027-2031 dönemi için Ortak Finansman Kaynak Planı'nı onayladı Trafikte haftalık bilanço: 49 kaza, 18 yaralı, 2 milyon 375 bin TL'lik maddi hasar Bengihan: “Mahkemelerin verdiği cezaları tüzüklerle hafifletmek yargıya müdahaledir”
Dolar
Euro
Sterlin

ABD’nin 39. başkanı Jimmy Carter 100 yaşında hayatını kaybetti

Paylaş
Facebook X LinkedIn

ABD’nin 39. başkanı Jimmy Carter 100 yaşında hayatını kaybetti

ABD’nin en önemli başkanları arasında yer alan Jimmy Carter, 100 yaşında yaşamını yitirdi.

Carter ailesinin kurduğu Carter Center tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir asırlık ömrü geride bırakan eski ABD Başkanı Carter’ın “Georgia eyaletinin Plains kasabasındaki evinde hayatını kaybettiği ” duyuruldu.

Sosyal medya platformu X’ten yapılan açıklamada, “bir asrı geride bırakarak en uzun yaşayan ABD Başkanı olduğu ” belirtilen Carter’ın, bir yıldan fazla bir süredir, kendi evinde bakım altında olduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Jİmmy Carter’a “minnet borçlu olduklarını” ifade etti.

Trump, “Jimmy’nin Başkan olarak karşılaştığı zorluklar ülkemiz için kritik bir zamanda geldi ve tüm Amerikalıların hayatlarını iyileştirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Bunun için hepimiz ona minnettarız.” sözlerine yer verdi.

– Jimmy Carter

ABD’nin 39. Başkanı Jimmy Carter, 1976 yılında Georgia Valisi iken Demokrat Parti adına girdiği başkanlık yarışını kazanmış, 80’li yaşlarına kadar diplomatik misyonlar yürütmüştü.

1977-1981 yılları arasında başkanlık görevini yerine getiren Carter, ABD’nin Orta Doğu sorunları gibi hassas konular dahil dış politikasında önemli yönlendirmelere imza atmıştı.

Yaşamı boyunca 32 kitap yazan ve Nobel Barış Ödülü verilen Carter, aynı zamanda Filistin’de iki devletli bir çözüm için ortaya koyduğu çabalarla biliniyor.

Carter, 2 Haziran 2020’de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in ilhak planının Filistin topraklarının yasa dışı gaspı anlamına geleceğini vurgulayarak, “İsrail’in Batı Şeria’nın yüzde 30’unu ilhak etme planı, işgal altındaki toprakların uluslararası anlaşmalarla belirlenen mevcut statüsüne aykırıdır ve güç yoluyla toprak edinmeyi yasaklayan uluslararası hukuku ihlal anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında ölü sayısı 1000'i aştı 2026-07-23 17:16:01 AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza 2026-07-23 15:30:52 AB: “Husiler, uluslararası deniz taşımacılığını ve denizcileri tehlikeye atan tüm eylemlere son vermeli” 2026-07-23 15:30:44 Texas'ta 5 büyüklüğünde deprem 2026-07-23 14:46:28 İran'ın misilleme olarak hedef alacağı tesisler yayımlandı 2026-07-23 14:31:21 Rubio: “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil” 2026-07-23 13:46:15