DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yeni Azerbaycan Partisi heyetinden AK Parti KKTC Temsilciliğine ziyaret Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı Alman tren istasyonlarında içki yasaklandı Haklarında onlarca suçlama bulunan Tate kardeşler İngiltere'ye iade için ABD'de mahkemeye çıkarıldı 1 Ağustos Mukavemet Yol Koşusu’nun saati 19.00 olarak değişti İran saldırıları... Bahreyn'de sirenler çaldı, Kuveyt'te hava savunma sistemleri devrede Çöl sıcaklarının etkili olduğu Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor Özgür Özel CHP grup başkanı olarak TBMM’de son kez konuştu: “Yeni partimizi kuruyoruz" Fidan: “Türkiye, ASEAN’ın Diyalog Ortağı olarak kabul edildi” Cumhurbaşkanlığı’nda ambalaj atıklarıyla ilgili toplantı Üstel: “Güvenliğimiz Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğüyle teminat altındadır” Ertuğruloğlu, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Bozay’ı kabul etti AB Bilgi Merkezi ile ESPA “İş Gücü Piyasasında Fırsat Eşitliği Paneli” düzenliyor Üstel: “Güvenliğimiz Türkiye’nin garantörlüğüyle teminat altındadır” Alaminyo, Topçuköy, Tuzla ve Taşpınar şehitleri törenlerle anılacak BM: Küresel açlıkta gerileme eğilimi sürüyor ancak 2025'te yaklaşık 645 milyon kişi açlık çekti Hindistan'da çöken tünelde 10 kişi hayatını kaybetti...Kurtarma çalışmaları sürüyor 14 yangında 1 milyon 545 bin TL'lik maddi hasar oluştu "Kıbrıs'tan Yansımalar" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı Öztürkler, ARB TV’ye konuştu: “Türkiye ve KKTC’nin kaderi ortak mücadeleyle şekillendi” Yeni Azerbaycan Partisi heyetinden AK Parti KKTC Temsilciliğine ziyaret Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı Alman tren istasyonlarında içki yasaklandı Haklarında onlarca suçlama bulunan Tate kardeşler İngiltere'ye iade için ABD'de mahkemeye çıkarıldı 1 Ağustos Mukavemet Yol Koşusu’nun saati 19.00 olarak değişti İran saldırıları... Bahreyn'de sirenler çaldı, Kuveyt'te hava savunma sistemleri devrede Çöl sıcaklarının etkili olduğu Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor Özgür Özel CHP grup başkanı olarak TBMM’de son kez konuştu: “Yeni partimizi kuruyoruz" Fidan: “Türkiye, ASEAN’ın Diyalog Ortağı olarak kabul edildi” Cumhurbaşkanlığı’nda ambalaj atıklarıyla ilgili toplantı Üstel: “Güvenliğimiz Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğüyle teminat altındadır” Ertuğruloğlu, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Bozay’ı kabul etti AB Bilgi Merkezi ile ESPA “İş Gücü Piyasasında Fırsat Eşitliği Paneli” düzenliyor Üstel: “Güvenliğimiz Türkiye’nin garantörlüğüyle teminat altındadır” Alaminyo, Topçuköy, Tuzla ve Taşpınar şehitleri törenlerle anılacak BM: Küresel açlıkta gerileme eğilimi sürüyor ancak 2025'te yaklaşık 645 milyon kişi açlık çekti Hindistan'da çöken tünelde 10 kişi hayatını kaybetti...Kurtarma çalışmaları sürüyor 14 yangında 1 milyon 545 bin TL'lik maddi hasar oluştu "Kıbrıs'tan Yansımalar" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı Öztürkler, ARB TV’ye konuştu: “Türkiye ve KKTC’nin kaderi ortak mücadeleyle şekillendi”
Dolar
Euro
Sterlin

Abu Dabi müzakereleri: Rusya ve Ukrayna yeni esir takasında anlaştı

Paylaş
Facebook X LinkedIn

Abu Dabi müzakereleri: Rusya ve Ukrayna yeni esir takasında anlaştı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, ABD-Rusya-Ukrayna arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de yürütülen üçlü görüşmeler kapsamında 314 esirin takas edilmesi konusunda mutabakat sağlandığını duyurdu.

Witkoff, X’ten, ABD-Rusya-Ukrayna arasında Abu Dabi’de süren görüşmelere ilişkin paylaşım yaptı.

ABD, Ukrayna ve Rusya delegasyonlarının 314 esirin takas edilmesi konusunda mutabık kaldığını duyuran Witkoff, bunun beş ay sonra yapılan ilk takas olduğuna dikkati çekti.

Witkoff, görüşmelerin “detaylı ve üretken” geçtiği değerlendirmesinde bulunarak “Bu tür adımlar, diplomatik çabaların somut sonuçlar verdiğini ve Ukrayna’daki savaşı sona erdirme çabalarının ilerlediğini göstermektedir.” ifadesini kullandı.

ABD ile Rusya ve Ukrayna arasında Abu Dabi’de dün başlayan üçlü müzakereler, bugün de devam ediyor. Bu ülkeler arasındaki ilk üçlü görüşmeler, 23-24 Ocak’ta Abu Dabi’de yapılmıştı.

Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde 16 Mayıs 2025’te yapılan müzakerelerde iki taraf, müzakerelerde “1000 kişiye 1000 kişilik” kapsamlı esir takasının yapılması ve olası ateşkese yönelik görüşlerin ayrıntılı sunulmasının ardından da müzakerelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kalmıştı.

Taraflar, 2 Haziran 2025’te İstanbul’da yapılan müzakereler sonucunda 6 bin Ukrayna askerinin dondurulan cesetlerinin teslimi, ağır hasta ve yaralı askerler ile 25 yaş altındaki esir askerlerin takası konusunda anlaşmaya varmıştı.

Yine İstanbul’da yapılan Temmuz 2025’teki görüşmelerde 1200 kişilik bir takas daha yapılması ve 3 yıldan uzun süredir esir olarak tutulan kişilerin serbest bırakılması gibi hususlarda anlaşmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Alman tren istasyonlarında içki yasaklandı 2026-07-21 18:30:44 Haklarında onlarca suçlama bulunan Tate kardeşler İngiltere'ye iade için ABD'de mahkemeye çıkarıldı 2026-07-21 18:15:51 İran saldırıları... Bahreyn'de sirenler çaldı, Kuveyt'te hava savunma sistemleri devrede 2026-07-21 17:31:35 Çöl sıcaklarının etkili olduğu Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor 2026-07-21 17:31:27 BM: Küresel açlıkta gerileme eğilimi sürüyor ancak 2025'te yaklaşık 645 milyon kişi açlık çekti 2026-07-21 15:46:22 Hindistan'da çöken tünelde 10 kişi hayatını kaybetti...Kurtarma çalışmaları sürüyor 2026-07-21 15:46:14