DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Boğulma tehlikesi geçiren 24 yaşındaki genç yoğun bakımda Mesarya Belediyesi’nin Dörtyol Köy Meydanı’ndaki düzenleme çalışmaları sürüyor Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Ürgüp'ten iki ödülle döndü Brent petrol 84,11 dolardan işlem görüyor Konya'da yaklaşık 3 bin 500 yıllık mühür bulundu Euro 54 TL, sterlin 63,15 TL, dolar 47,53 TL’den işlem görüyor Guterres: “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” Boğazköy - Gönyeli ana yolunda trafik kazası…1 kişi öldü, 1’i ağır yaralı … Irak’ın yeni başbakanı bugün Türkiye’ye gidiyor KIBTES üyeleri, Bursa, Çanakkale ve İstanbul gezisine katıldı Trump'tan Netanyahu'nun F-35 itirazına yanıt: “Kimse bana kime neyi satıp satmayacağımı söyleyemez” Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif BM Genel Sekreteri Antonio Guterres adaya geldi BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Çelik: AB’nin Kıbrıs’a özel temsilci atayarak çözeceği herhangi bir sorun yoktur Arnavutluk Meclisi, ABD ile askeri finansman anlaşmasını onayladı Rusya Devlet Başkanı Putin, ordudaki personel sayısını 2 milyon 426 bin 130'a çıkardı Trump'tan "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" açıklaması Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, Gülden Kasım Çocuk Parkı’nda yenileme çalışmaları başlattı Lübnan Dışişleri Bakanı: "Hizbullah silahsızlandırılmadan askeri ve siyasi kanatları arasında ayrım yapılamaz" Boğulma tehlikesi geçiren 24 yaşındaki genç yoğun bakımda Mesarya Belediyesi’nin Dörtyol Köy Meydanı’ndaki düzenleme çalışmaları sürüyor Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Ürgüp'ten iki ödülle döndü Brent petrol 84,11 dolardan işlem görüyor Konya'da yaklaşık 3 bin 500 yıllık mühür bulundu Euro 54 TL, sterlin 63,15 TL, dolar 47,53 TL’den işlem görüyor Guterres: “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” Boğazköy - Gönyeli ana yolunda trafik kazası…1 kişi öldü, 1’i ağır yaralı … Irak’ın yeni başbakanı bugün Türkiye’ye gidiyor KIBTES üyeleri, Bursa, Çanakkale ve İstanbul gezisine katıldı Trump'tan Netanyahu'nun F-35 itirazına yanıt: “Kimse bana kime neyi satıp satmayacağımı söyleyemez” Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif BM Genel Sekreteri Antonio Guterres adaya geldi BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Çelik: AB’nin Kıbrıs’a özel temsilci atayarak çözeceği herhangi bir sorun yoktur Arnavutluk Meclisi, ABD ile askeri finansman anlaşmasını onayladı Rusya Devlet Başkanı Putin, ordudaki personel sayısını 2 milyon 426 bin 130'a çıkardı Trump'tan "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" açıklaması Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, Gülden Kasım Çocuk Parkı’nda yenileme çalışmaları başlattı Lübnan Dışişleri Bakanı: "Hizbullah silahsızlandırılmadan askeri ve siyasi kanatları arasında ayrım yapılamaz"
Dolar
Euro
Sterlin

Arıklı: “Devletimizi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Arıklı: “Devletimizi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan, KKTC’yi daha da güçlendirmek, altyapısıyla çağın gereklerine uygun bir ülke haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Arıklı, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtının 51’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda,  Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesinde 20 Temmuz’un tarihi bir dönüm noktası olduğunu da vurguladı.

Erhan Arıklı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde bir dönüm noktası olan 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın yıl dönümünü bir kez daha gurur ve coşku ile kutluyoruz. Bu harekât, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin, canımızı, güvenliğimizi, özgürlüğümüzü ve onurumuzu koruma kararlılığının somut bir ifadesidir. Kıbrıs Türkü’nün yok sayılmasına, maruz kaldığı zulme ve silahlı saldırılara karşı, garantörlük hakkı kullanılarak gerçekleştirilen bu müdahale, askeri bir zaferle taçlanmış, adaya barış ve huzur getirmiştir. Mutlu Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümünde, özgürlük ve egemenliğimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Devletimizi daha da güçlendirmek; altyapısı, ulaşım ağları ve dijital dönüşümüyle çağın gereklerine uygun bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle, Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; halkımızın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Benzer haberler

Kıbrıs
Boğulma tehlikesi geçiren 24 yaşındaki genç yoğun bakımda 2026-07-28 12:15:23 Mesarya Belediyesi’nin Dörtyol Köy Meydanı’ndaki düzenleme çalışmaları sürüyor 2026-07-28 12:00:25 Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Ürgüp'ten iki ödülle döndü 2026-07-28 10:45:26 Euro 54 TL, sterlin 63,15 TL, dolar 47,53 TL’den işlem görüyor 2026-07-28 10:30:35 Guterres: “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” 2026-07-28 10:30:28 Boğazköy - Gönyeli ana yolunda trafik kazası…1 kişi öldü, 1’i ağır yaralı … 2026-07-28 10:30:21