DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” İran ordusu: “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL İsrail basını: "ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırılara İsrail ordusu katılmadı" Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Brent petrolün varili 93,35 dolardan işlem görüyor ABD Başkanı Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonlarda 200'den fazla terörist öldürüldü Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi Fransa 157 bin hektar ormanı koruma altına aldı Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi Trump, ABD'nin İran'a saldırılarının devam edeceğini söyledi İran: “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” İran ordusu: “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL İsrail basını: "ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırılara İsrail ordusu katılmadı" Girne Turizm Liman kavşağındaki trafik ışıklarında arıza…Polis sürücüleri uyardı Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC’den ayrıldı… Putin, yurt dışında Rusya'ya karşı eylemde bulunan Rusların mal varlıklarına el konulmasını onayladı 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi Oğuz ve Çiftçi, Selimiye Camisi’ni ziyaret etti Ekinci: “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez”
Dolar
Euro
Sterlin

Arıklı: “Uluslararası başarı kazanan sporcularımız ülkemizin pırlantalarıdır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC Taekwondo Federasyonu’nu kabulünde, uluslararası başarı kazanan sporcuların ülkenin pırlantaları olduğunu kaydetti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Arıklı, KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı …

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Arıklı: “Uluslararası başarı kazanan sporcularımız ülkemizin pırlantalarıdır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC Taekwondo Federasyonu’nu kabulünde, uluslararası başarı kazanan sporcuların ülkenin pırlantaları olduğunu kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Arıklı, KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen başkanlığındaki milli takım sporcuları ve teknik heyeti kabul ederek, uluslararası başarılarından dolayısıyla kutladı.

Kabulde konuşan Bakan Arıklı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adını uluslararası platformlarda başarıyla duyuran sporcuların ülke için büyük bir değer taşıdığını vurgulayarak, devletin başarılı sporculara ve kulüplere daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi.

“Uluslararası platformlarda yarışan ve mücadele eden her bir sporcumuz, izolasyonlar ve ambargolar altındaki ülkemiz için pırlanta değerindedir.” diyen Arıklı, başarılı sporcuların el üstünde tutulması gerektiğini belirtti. Sporun ülke tanıtımına sağladığı katkının önemine dikkat çeken Arıklı, başarılı sporcuların önündeki engellerin kaldırılması ve ihtiyaç duydukları desteğin sağlanması için gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.

-Gökbilen

Kabulde federasyonun faaliyetleri hakkında bilgi veren KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen ise, Azerbaycan Spor Bakanlığı'nın davetiyle “Tek Millet Üç Devlet” anlayışı çerçevesinde Azerbaycan'da düzenlenen 2026 Dünya Budo Kupası'na katıldıklarını anlattı. Takımın ulaşım masraflarını kendi imkânlarıyla karşılayarak organizasyona katıldığını belirten Gökbilen, buna rağmen sporcuların önemli başarılara imza attığını söyledi.

Kadın sporcuların hem bireysel hem de takım kategorilerinde şampiyonluk elde ettiğini belirten Gökbilen, organizasyon sırasında KKTC bayrağının göndere çekildiğini ve milli marşın okutulduğunu ifade etti.

Federasyonun önünde İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile Güney Amerika'da gerçekleştirilecek önemli uluslararası organizasyonlar bulunduğunu kaydeden Gökbilen, maddi imkânsızlıklara rağmen hazırlıkların sürdüğünü ve sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kabulün sonunda Bakan Arıklı, uluslararası arenada KKTC'yi başarıyla temsil eden sporcuları ve teknik heyeti bir kez daha tebrik ederek, sporun gelişimi ve başarılı sporcuların desteklenmesi adına üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

-3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandılar

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen şampiyonada KKTC kafilesinin Hyong/Kata disiplininde büyük bir başarı elde ederek toplamda 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandığı belirtildi.

Açıklamaya göre; Cansu Keskin 2 Altın Madalya, Melek Ünver 2 Altın Madalya, Ceyda Uçaner 1 Altın ve 1 Gümüş Madalya, Zehra Karip  1 Gümüş ve 1 Bronz Madalya, Hayrunnisa İkinci 2 Gümüş Madalya, Eylül Ceryan 1 Gümüş ve 1 Bronz Madalya kazandı.

Arıklı: “Uluslararası başarı kazanan sporcularımız ülkemizin pırlantalarıdır”

Benzer haberler

Kıbrıs
Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor 2026-06-11 11:15:31 Bengihan: "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" 2026-06-11 11:15:23 Dörtyol Köy Meydanı Projesi başladı 2026-06-11 11:00:43 Piyanist Hasan Minalay, İspanya'da düzenlenecek piyano yarışmasında yarı finale yükseldi 2026-06-11 10:30:22 Şenkul, Ziya Rızkı Çarşı Projesi kapsamında caddedeki ağaçların sökülerek taşındığını söyledi 2026-06-11 10:00:26 Döviz kurları… Dolar 46,35, euro 53,45, İngiliz sterlini 62,00 TL 2026-06-11 09:45:23