DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Kaba’nın “Kıbrıs’ta Fotoğrafçılığın Yüzyılı” kitabı Arabahmet Kültür Evi’nde tanıtıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Kaba’nın “Kıbrıs’ta Fotoğrafçılığın Yüzyılı” kitabı Arabahmet Kültür Evi’nde tanıtıldı

Fotoğraf tarihçisi Kadir Kaba’nın Kıbrıs’ta Fotoğrafçılığın Yüzyılı” kitabı Arabahmet Kültür Evi’nde tanıtıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından yapılan açıklamaya göre,  sınırlı edisyon olarak yayımlanan “History of Cypriot Photography 1839-1939: The Story of a Century” kitabın tanıtım etkinliğine LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı LTB Meclis üyeleri, adanın kuzeyinden ve güneyinden sanatseverler, araştırmacılar, akademisyenler, fotoğraf derneklerinden temsilciler, kültür-sanat vakıf temsilcileri ve fotoğraf sanatçıları katıldı.  

Halil Duranay moderatörlüğünde kitapla ilgili araştırma süreci ve kitabın kapsamı konuşuldu. Konukların soru ve yorumlarıyla devam eden etkinlik, imza bölümüyle sona erdi.

-Duranay: “Bu yayın adanın fotoğraf tarihi üzerine yürütülen çalışmalar açısından önemli bir referans”

Arkhe Direktörü Halil Duranay, yayının adanın fotoğraf tarihi üzerine yürütülen çalışmalar açısından önemli bir referans kaynağı olduğunu ifade etti.

Duranay, yayının, Kadir Kaba’nın uzun yıllara dayanan arşiv çalışmalarının genişletilmiş özel edisyonu olduğunu da kaydetti.

-Harmancı: “Kaba’nın kitabının genişletilmiş özel baskısını yayınlamanın heyecanını yaşıyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kadir Kaba’nın kitabının genişletilmiş özel baskısını yayınlamanın kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti.

Harmancı, bu sınırlı sayıdaki baskının LTB’nin tekrardan yayıncılık alanında seçili eserleri toplumla buluşturma misyonunu açısından önemli olduğunu vurguladı.

Arkhe’nin kurulduğu günden itibaren çok önemli çalışmalar yaptığını aktaran Harmancı, 2024’te Eklektik Manifest’in  2025’de Bienal başkentin kültür-sanat hayatını farklılaştıran önemli deneyimler olduğunu söyled.

Harmancı, ülkede sanatın kamusal alanda ilk kez bu kadar geniş ölçekte tartışıldığına şahit olduklarını belirterek, Arkhe’nin bu anlamda önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydetti.   

-Kitap hakkında bilgi

LTB’nin himayesinde, Cypriot Photographers’ Gallery (CPG) ve Arkhe iş birliğiyle hazırlanan kitap, Kaba’nın “Kıbrıs’ta Fotoğrafın Bir Asrı: Seyyarlardan Fotoğrafhanelere” başlıklı araştırmasının genişletilmiş ve güncellenmiş kitap versiyonu olarak yayımlandı.

(GHA/RÇ)   Fotoğraflı

 

Benzer haberler

Kıbrıs
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama 2026-07-25 20:45:22 Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında 2026-07-25 20:30:20 Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" 2026-07-25 19:15:20 Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” 2026-07-25 16:30:21 EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” 2026-07-25 15:30:29 Taşpınar şehitleri törenle anıldı 2026-07-25 15:30:21