Lefke'de Ceviz Festivali yapıldı
Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği iş birliğiyle bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Lefke Ceviz Festivali, bu sabah kortejle başladı. Çarşı Merkezinde yer alan festivalde gün boyu çeşitli etkinliklerle devam yer aldı. Festival, bu gece 22.30’a kadar ziyaretçileri ağırlayacak. Kort…

Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği iş birliğiyle bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Lefke Ceviz Festivali, bu sabah kortejle başladı.
Çarşı Merkezinde yer alan festivalde gün boyu çeşitli etkinliklerle devam yer aldı. Festival, bu gece 22.30’a kadar ziyaretçileri ağırlayacak.
Kortej yürüyüşünün ardından festivalin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini, bu yıl okullar arası futsal müsabakalarında şampiyon olan Lefke Gazi Lisesi (LGL) Futsal Takımı öğrencileri kesti.
Festivalin açılışında Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya ve Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş konuşma yaptılar.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Turizm Derneği iş birliği içinde düzenledikleri Lefke Ceviz Festivali’nin geleneksel üretimin devam etmesi açısından önem taşıdığını vurguladı.
Karlıtaş, festival ile amaçlarının Kıbrıs kültürünün tanıtımına katkı koymak ve bölgeye ekonomik fayda sağlamak olduğunu belirterek, festivale olan ilginin her geçen yıl daha da artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından festivalde, geleneksel lezzetlerin sunulduğu stantlar, kültürel etkinlikler, halk dansları gösterileri, müzik dinletileri, sergiler, ve çocuklar için yüz boyama gibi etkinlikler yer aldı.
(BRT-AN/YIL)
Fotoğraflar: Süleyman Önal











Benzer haberler
Kıbrıs
Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak”
EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez”
Taşpınar şehitleri törenle anıldı
KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı”
Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı
İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı