Lübnan resmi haber ajansı: “İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine fosfor bombasıyla saldırdı”

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah mensuplarıyla çatışmaların yaşandığı beldelere beyaz fosfor bombasıyla saldırı düzenlediği belirtildi.
Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre, İsrail ordusu Lübnan’ın güneyinde Deyr Siryan, Kantara, Taybe, Yahmer eş-Şakif, Zavtar, Furun el-Ganduriyye ve Burc Kalavay beldelerine fosfor bombalarıyla saldırdı.
Ayrıca, Deyr Siryan ile Kantara-Taybe yolunda İsrail askerlerinin hedef alınmasının ardından İsrail ordusuna ait Apache helikopteri Taybe beldesi üzerinde görüldü.
Öte yandan Hizbullah’tan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in kuzeyindeki noktalara yönelik saldırılar yoğunlaştı.
Gece saatlerinden bu yana Lübnan’ın güneyindeki İsrail askerleri ve İsrail’in kuzeyindeki noktalara 40 saldırının düzenlendiği belirtildi.
Çok sayıda yerleşim yeri ve askeri üs, roketler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alındı.
Lübnan’ın güneyindeki Deyr Siryan beldesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava tankı daha vuruldu.
Hizbullah’tan daha önce yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde İsrail askerleriyle süren çoğun çatışmalarda 19 Merkava tankının hedef alındığı duyurulmuştu.
Benzer haberler
Dünya
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Lübnan'daki herhangi bir kaosun doğrudan Suriye'ye yansıyacağını söyledi
Gazze'de İsrail saldırılarıyla son 24 saatte 9 Filistinli hayatını kaybetti
Fransa’da yıl başından bu yana yaklaşık 13 bin yangın çıktı
Ukrayna: Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in "İstanbul formülü 2.0'a dönülsün" çağrısı gerçekçidir
Almanya'da polis Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisini arıyor
Pakistanlı hükümet kaynakları: “Trump'ın ‘İran'a saldırı düzenlenmemesi’ talimatı sonrası temaslar yoğunlaştı”