DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır” Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Türkiye, Çin'i yenerek finale yükseldi Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Suriye’de otobüs kazası: 35 ölü, 30 yaralı DSÖ: "Avrupa'da orman yangınları dört yılda yüzde 57 arttı" Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” Taşpınar şehitleri törenle anıldı İtalya Savunma Bakanı, görevden alınan Ukraynalı mevkidaşı Fedorov'a danışmanlık teklif etti İran: "ABD hedeflerine yönelik saldırılar devam edecek" Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi KTGB: “BRTK Değişiklik Yasası şeffaf, hukuka uygun ve adil biçimde uygulanmalı” Beş ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldı Hindistan Eğitim Bakanı, tıp fakültesine giriş sınavına ilişkin protestoların ardından istifa etti İskele’de iş kazası: Dengesini kaybedip üç metre derinlikteki su deposu içerisine düşen işçi yaralandı Nergisli’de voleybol turnuvası ve çocuk şenliği düzenlenecek Özbilgehan: “Hiçbir emekçi, ekmeğini kazanmak için gittiği işten evine dönememe riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Maviş: “Birleşik Kıbrıs hedefi emek mücadelesinin de ayrılmaz bir parçasıdır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn
Maviş: “Birleşik Kıbrıs hedefi emek mücadelesinin de ayrılmaz bir parçasıdır”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, 1 Mayıs’ın emekçilerin ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı birlikte mücadele etmesinin günü olduğunu belirterek, ‘Birleşik Kıbrıs hedeflerinin’ yalnızca bir siyasi talep değil, emek mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş  1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Maviş mesajında  Ledra Palas barikatının 23 yıl önce açıldığını hatırlatarak bunun adada önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Aradan geçen sürede iki toplumun bir arada olabileceğini gösterdiğini belirten Maviş, “Bu umut dolu süreç, bölünmüşlüğe karşı dayanışmanın, ayrımcılığa karşı ortak mücadelenin mümkün olduğunu da ortaya koymuştur. O günden bugüne temaslar arttı, ortak yaşam iradesi güçlendi. Milliyetçiliğe karşı emekçilerin dayanışması büyüdü. Sokaklar bize bu adanın ayrılığın değil birlikte üretmenin ve birlikte yaşamanın coğrafyası olduğunu söylüyor.” ifadelerini kullandı.

-“Bizler ne barıştan ne çözümden vazgeçtik”

1 Mayıs’ın tüm dünyada emekçilerin ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı olmaksızın birleşmesi ve birlikte mücadele etmesinin günü olduğunu söyleyen Maviş, bu bağlamda Kıbrıs için 1 Mayıs’ın halkları birleştiren, eşitlik ve adalet temelinde ortak bir gelecek kurma iradesinin de bir ifadesi olduğunu kaydetti.

“İki toplumun siyasi eşitliğine dayalı, adil ve birleşik bir Kıbrıs hedefi bizler için yalnızca bir siyasi talep değil. Aynı zamanda emek mücadelesinin ayrılmaz bir parçasıdır.” diyen Maviş, müzakerelerin hızlanması, somut ve sonuç alıcı adımların atılması, güven artırıcı önlemlerin hayata geçirilmesi ve yeni geçiş noktalarının açılmasının ertelenemez bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Maviş, “Halkların temasını artırmak, haklara erişimi genişletmek ve ortak yaşamı büyütmek barışın en güçlü zemini olacaktır. Bizler ne barıştan ne çözümden vazgeçtik. Bu adada umudu büyütmeye, emek mücadelesi, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik temelinde birleşik bir gelecek için yürümeye devam edeceğiz. Yaşasın 1 Mayıs” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Kıbrıs
Spiral makinesi yangın çıkardı: Geçitköy’de 2 tutuklama 2026-07-25 20:45:22 Kaplıca’da boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi tedavi altında 2026-07-25 20:30:20 Üstel: "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" 2026-07-25 19:15:20 Bülent Bebek: “Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak” 2026-07-25 16:30:21 EL-SEN: “Lokman Hacıhasanoğlu'nun ölümü, münferit bir kaza olarak değerlendirilemez” 2026-07-25 15:30:29 Taşpınar şehitleri törenle anıldı 2026-07-25 15:30:21