DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Başbakan Üstel, Hür-İş Federasyonu heyetini kabul etti HP Genel Sekreteri Alas erken seçim çağrısı yaptı Başbakan Üstel, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği heyetini kabul etti BM: Asya-Pasifik'te dolandırıcılık çeteleri 2025'te 88,3 milyar ila 114,1 milyar dolar vurgun yaptı Meksika Körfezi'nde etkili olan Bertha Tropikal Fırtınası, Florida ve Alabama kıyılarına ilerliyor Etiyopya, Kenya ve Somali'den kadınlar sınır ötesi barış için bir araya geldi HAVELSAN Genel Müdürü Nacar: “ KKTC’ye kurulan deniz gözetleme sistemi, Mavi Vatan’da deniz güvenliğini önemli ölçüde artıracak” ARUCAD Erkek Masa Tenisi takımı Avrupa Üniversiteler Oyunları'nda 13'ncü oldu Ertuğruloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği heyetini kabul etti Vietnam'da bariyerlere çarpan yolcu otobüsünde yangın çıktı, 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları 2025'te arttı Esentepe'de 64 yaşındaki Ali Esergül hayatını kaybetti İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında can kaybı 73 bin 293'e yükseldi Ercan Havalimanı’nda sahte pasaportla ülkeden çıkmaya çalışan kişi tutuklandı Oğuz, Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü "Korolar Buluşuyor 3" konseri Gazimağusa'da yapıldı 15. Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı Gönyeli'de arazi, Malatya'da araç yangını… Öztürkler Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti Beşparmak Düşünce Grubu: "Ortak bir vizyon ve uzlaşı zemini yok" Başbakan Üstel, Hür-İş Federasyonu heyetini kabul etti HP Genel Sekreteri Alas erken seçim çağrısı yaptı Başbakan Üstel, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği heyetini kabul etti BM: Asya-Pasifik'te dolandırıcılık çeteleri 2025'te 88,3 milyar ila 114,1 milyar dolar vurgun yaptı Meksika Körfezi'nde etkili olan Bertha Tropikal Fırtınası, Florida ve Alabama kıyılarına ilerliyor Etiyopya, Kenya ve Somali'den kadınlar sınır ötesi barış için bir araya geldi HAVELSAN Genel Müdürü Nacar: “ KKTC’ye kurulan deniz gözetleme sistemi, Mavi Vatan’da deniz güvenliğini önemli ölçüde artıracak” ARUCAD Erkek Masa Tenisi takımı Avrupa Üniversiteler Oyunları'nda 13'ncü oldu Ertuğruloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği heyetini kabul etti Vietnam'da bariyerlere çarpan yolcu otobüsünde yangın çıktı, 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları 2025'te arttı Esentepe'de 64 yaşındaki Ali Esergül hayatını kaybetti İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında can kaybı 73 bin 293'e yükseldi Ercan Havalimanı’nda sahte pasaportla ülkeden çıkmaya çalışan kişi tutuklandı Oğuz, Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü "Korolar Buluşuyor 3" konseri Gazimağusa'da yapıldı 15. Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı Gönyeli'de arazi, Malatya'da araç yangını… Öztürkler Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti Beşparmak Düşünce Grubu: "Ortak bir vizyon ve uzlaşı zemini yok"
Dolar
Euro
Sterlin

Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonda 20'den fazla terörist etkisiz hale getirildi

Nijerya ordusu ile ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen ortak hava operasyonunda, terör örgütü DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP mensubu 20'den fazla terörist öldürüldü. Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Samaila Uba, ya…

Paylaş
Facebook X LinkedIn

Nijerya ile ABD'nin düzenlediği ortak operasyonda 20'den fazla terörist etkisiz hale getirildi

Nijerya ordusu ile ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen ortak hava operasyonunda, terör örgütü DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP mensubu 20'den fazla terörist öldürüldü.

Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Samaila Uba, yaptığı açıklamada, Nijerya ordusu ile AFRICOM'un Borno eyaletine bağlı Metele bölgesinde ISWAP'a yönelik ortak hava operasyonu düzenlediğini belirtti.

Uba, operasyon kapsamında, istihbarat raporları doğrultusunda bölgede hareket halinde olduğu ve yeniden gruplaştığı tespit edilen ISWAP unsurlarının hedef alındığını dile getirdi.

Ortak hava saldırısında 20'den fazla örgüt mensubunun öldürüldüğünü kaydeden Uba, operasyonu "terörle mücadele kampanyasında önemli bir başarı" olarak nitelendirdi.

Uba, Nijerya Silahlı Kuvvetleri ile AFRICOM işbirliğinde yürütülen operasyonların, terör örgütlerinin hareket kabiliyetini sınırlandırmayı, yeniden yapılanmalarını engellemeyi ve bölgedeki güvenli sığınaklarını ortadan kaldırmayı amaçladığını aktardı.

"Teröristler için ülkenin hiçbir yerinde güvenli alan olmayacak." ifadesini kullanan Uba, ordunun Nijerya'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Nijerya, uzun süredir ülkenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve ISWAP terör örgütlerinin saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Benzer haberler

Dünya
BM: Asya-Pasifik'te dolandırıcılık çeteleri 2025'te 88,3 milyar ila 114,1 milyar dolar vurgun yaptı 2026-07-21 14:31:17 Meksika Körfezi'nde etkili olan Bertha Tropikal Fırtınası, Florida ve Alabama kıyılarına ilerliyor 2026-07-21 14:16:11 Etiyopya, Kenya ve Somali'den kadınlar sınır ötesi barış için bir araya geldi 2026-07-21 13:46:13 Vietnam'da bariyerlere çarpan yolcu otobüsünde yangın çıktı, 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı 2026-07-21 13:16:01 Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları 2025'te arttı 2026-07-21 13:15:52 İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında can kaybı 73 bin 293'e yükseldi 2026-07-21 13:00:53