DT Kıbrıs Haber
Kıbrıs
DT Kıbrıs Haber
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Rusya ile Ukrayna arasında 160 esir asker takas edildi Usta oyuncu Kadir İnanır hayatını kaybetti Öztürkler, Bakü’de Türkiye Büyükelçiliği ve KKTC Temsilciliği’ni ziyaret etti Çavuşoğlu: "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 589'a yükseldi Belçika'da yılın en sıcak günü kaydedildi Nijerya'da terör örgütü ISWAP'ın rehin aldığı 53 kişi kurtarıldı BM, dünya genelinde 2024'te 331 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını bildirdi Filistin: İsrail, ekonomik abluka ve yerleşim politikalarıyla barışı tehdit ediyor Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı TDP böbrek nakli hastalarının ilaç tedarikinde risk oluşmaması gerektiğini belirtti Savaşan: "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" İngiltere'de 200 hektarlık alana yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor “Akdeniz’de Hafıza ve Katman” sergisi açıldı Atan'dan yerel seçimler konusunda UBP ve CTP’ye eleştiri HP Genel Sekreteri Alas hükümeti eleştirdi Kremlin: Ukrayna konusunda ABD'nin tarafsızlığı söz konusu değil ABD Başkan Yardımcısı Vance, Trump'ın "derin devlet" tarafından hedef alındığını iddia etti Kamacıoğlu: "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Rusya ile Ukrayna arasında 160 esir asker takas edildi Usta oyuncu Kadir İnanır hayatını kaybetti Öztürkler, Bakü’de Türkiye Büyükelçiliği ve KKTC Temsilciliği’ni ziyaret etti Çavuşoğlu: "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 589'a yükseldi Belçika'da yılın en sıcak günü kaydedildi Nijerya'da terör örgütü ISWAP'ın rehin aldığı 53 kişi kurtarıldı BM, dünya genelinde 2024'te 331 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını bildirdi Filistin: İsrail, ekonomik abluka ve yerleşim politikalarıyla barışı tehdit ediyor Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı TDP böbrek nakli hastalarının ilaç tedarikinde risk oluşmaması gerektiğini belirtti Savaşan: "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" İngiltere'de 200 hektarlık alana yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor “Akdeniz’de Hafıza ve Katman” sergisi açıldı Atan'dan yerel seçimler konusunda UBP ve CTP’ye eleştiri HP Genel Sekreteri Alas hükümeti eleştirdi Kremlin: Ukrayna konusunda ABD'nin tarafsızlığı söz konusu değil ABD Başkan Yardımcısı Vance, Trump'ın "derin devlet" tarafından hedef alındığını iddia etti Kamacıoğlu: "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı"
Dolar
Euro
Sterlin

Filistin: İsrail, ekonomik abluka ve yerleşim politikalarıyla barışı tehdit ediyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Filistin yönetimini ekonomik ablukaya alarak ve işgal altındaki topraklarda yasa dışı yerleşim alanlarını genişleterek barışı tehdit ettiğini söyledi.Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre Abbas, Güney Kıbrıs Rum Yönetim…

Paylaş
Facebook X LinkedIn

Filistin: İsrail, ekonomik abluka ve yerleşim politikalarıyla barışı tehdit ediyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Filistin yönetimini ekonomik ablukaya alarak ve işgal altındaki topraklarda yasa dışı yerleşim alanlarını genişleterek barışı tehdit ettiğini söyledi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre Abbas, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Gazze Şeridi başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gelişmeler ele alındı.

Filistin Devlet Başkanı, Gazze'deki ateşkesin kalıcı olması ve İsrail'in bölgeden çekilmesiyle yeniden imarın başlamasının öncelikli meseleleri olduğunu vurguladı.

Filistin yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki egemen rolünün korunması gerektiğini kaydeden Abbas, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim alanlarını genişletmesinin önüne geçilmesi için uluslararası çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu.

Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait vergi gelirlerini alıkoymaya devam ettiğini hatırlatan Abbas, İsrail'in Filistin yönetimini ekonomik ablukaya alarak ve işgal altındaki topraklarda yasa dışı yerleşim alanlarını genişleterek Orta Doğu'da bölgesel barışı tehdit ettiğini belirtti.

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, İsrail'in yaklaşık 11 milyar dolarlık Filistin fonunu alıkoyduğunu ve bunun Filistin kurumlarının faaliyetlerini sürdürme kapasitesi açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu açıklamıştı.

Benzer haberler

Dünya
Rusya ile Ukrayna arasında 160 esir asker takas edildi 2026-06-26 18:46:25 Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 589'a yükseldi 2026-06-26 18:16:23 Belçika'da yılın en sıcak günü kaydedildi 2026-06-26 18:16:15 Nijerya'da terör örgütü ISWAP'ın rehin aldığı 53 kişi kurtarıldı 2026-06-26 18:16:08 BM, dünya genelinde 2024'te 331 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını bildirdi 2026-06-26 17:48:39 İngiltere'de 200 hektarlık alana yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor 2026-06-26 17:01:59